North Sea Regatta 2016

Wind, golven, uitstel, afstel, gezelligheid en knetterhad varen! De North Sea Regatta 2016 is weer achter de rug en het was weer geweldig! De MaxFun 25 klasse was natuurlijk weer aanwezig. Een kort overzicht.

Dag 1 wordt gekenmerkt door een lekker briesje en goede golven. Goede golven betekent voor de MaxFun lekker glijden en hoge snelheden. Vrijdag zijn er twee mooie potten gevaren en is afgesloten met de traditionele MaxFun 25 Klasse Steigerborrel. Grote verhalen worden uitgewisseld. Wie heeft de hoogste snelheid geklokt? We weten het waarschijnlijk nooit zeker. 17,8 knopen hebben we gehoord, 19 knopen ook. Prachtig zeilen dus.

De golven zijn flink aan het bouwen geweest en het is onzeker of zaterdag überhaupt gevaren wordt. Inderdaad, na enkele uren uitstel op zaterdag ochtend wordt door de wedstrijdleiding medegedeeld dat er zaterdag niet gevaren wordt. Geen probleem, Max Verstappen rijdt zijn eerste kwalificatie in de nieuwe auto dus dan kijken we dat maar met een flinke groep. Kenmerkend voor onze hechte klasse.

Iets wat ook zeer kenmerkend is voor onze klasse is de onderlinge behulpzaamheid. Dit jaar hebben wij het team van No Limits mogen verwelkomen in de MaxFun 25. Een groep van 5 zeer stoere mannen en vrouwen die ondanks een lichamelijke beperking laten zien dat hard zeilen gewoon kan. De boot behoefde nog enige aandacht, dus met een man of 12 wordt hard gewerkt in de haven om de boot tiptop te maken voor de zondag. Geweldig om te zien hoeveel mensen hieraan bij hebben gedragen!

Zondag, dag 3 alweer, nog steeds flinke golven en een lekker lopende windje. De golven zorgen voor wat zeeziekte links en rechts en we zien boten terugkeren naar de haven. Voor de overgebleven MaxFuns geen enkele reden om weer keihard los te gaan en te laten zien waar de MaxFun zo’n mooi sportbootje is. We zien zelfs de meest ervaren teams, die we niet bij naam zullen noemen, in een sporadische broach gaan en moeite hebben met de controle over de gennaker. Het levert mooie video’s op, gemaakt van de Yellow Rose (NED16). Deze delen we later zeker!

We zijn allemaal op tijd binnen om de wedstrijd van Max Verstappen met elkaar te kijken. Het resultaat daarvan is duidelijk. Wij denken dat het komt door onze aanmoedigingen vanaf de North Sea Regatta...

Maandag is de wind wat ingezakt en kan er weer mooi gezeild worden. In plaats van 2 races is met de wedstrijdleiding afgestemd om er 3 te varen, om de niet gevaren races van zaterdag enigszins te compenseren. Yellow Rose (NED16) staat al goed los van de nummers 2 en verder zij houden hun eerste plek dan ook vast. Er worden een paar mooie races gevaren en met name de eerste 4 boten laten mooie races en onderlinge strijd zien. Niets is zomaar verkregen in de MaxFun klasse.

Maandag hebben wij Arie Boomsma en zijn crew regelmatig voorbij zien varen voor de verslaglegging van de prestaties van Team No Limits. De uitzending zal over 2 of 3 weken zijn, kijken dus!

De uitslagen staan hieronder. Team Yellow Rose, gefeliciteerd met wederom een klinkende overwinning!

Bedankt allemaal voor een prachtige Noth Sea Regatta! Op naar de Braassem Summer Regatta!

Uitslagen NSR 2016