Van Uden Reco 2017

De Van Uden Reco Regatta, de traditionele start van het wedstrijdseizoen, zit er alweer op! Wederom hebben we kunnen genieten van een mooi evenement met veel gezelligheid en sportiviteit. De omstandigheden op het water waren prima te noemen met mooie wind en zowaar een lekker zonnetje zo nu en dan.  

Een mooi veld sportboten, want zo startten we. In een veld met J70's, SB20's en MaxFun25's presenteerden we met elkaar een mooie startlijn waarin de MaxFun de grootste klasse was dit jaar. Door de onderlinge verschillen tussen deze boten zagen we al vrij snel na de start een splitsing in dit veld. J70 en MaxFun nog redelijk bij elkaar, SB20 daar iets achter. Desalniettemin een geslaagde opzet wederom wat ons betreft die zeker voor herhaling vatbaar is. Veel leuker is het vermelden van nieuwe teams, sommige vast, sommige gelegenheid. Welkom in onze gezellig en sportieve klasse allemaal! Een van de nieuwkomers in zijn Kambo was bij zijn eerste start in een gloednieuw team direct zeer goed weg om bijna de hele race tweede te varen. Net voor de startlijn gaat NED23 er nog voorbij maar dat mag de pret  niet drukken, een goed begin! Ook het team om de Fondel, NED3, doet lekker mee. 

Er mag gezegd worden: er wordt hard, moedig en close geracet. Boeirondingen met 1 boot tegelijk hebben we nauwelijk gezien, een uitzondering daargelaten. Met name op onze vrienden van de 18+, NED18, stond dit weekend geen enkele maat. Niet bij te houden, mannen, geweldig gevaren.

Onderstaand de uitslagen van dit weekend.

uitslagen vur17