North Sea Regatta 2017 weer een feestje

De North Sea Regatta is altijd bijzonder. De haven ligt gezellig vol maar loopt altijd chaotisch leeg. De stroming is altijd weer even wennen en de wind, tja, die doet wat ie wil. Dit jaar was geen uitzondering op deze regels! Maar man, wat hebben we genoten van onze fantastisch boot allemaal! 

Vrijdag, loeiheet en geen wind. Een prima combinatie voor op een terras maar wij willen zeilen. Wachten op wind dan maar, in de haven. Gezellig als onze klasse is zijn we allemaal aan boord, in de meeste gevallen bij elkaar. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Eindelijk komt daar het verlossende woord, we mogen de haven uit om 12:15. Het is dit jaar niet toegestaan zeilend de haven te verlaten dus er is een sleep geregeld door de organisatie. Met in totaal een bootje of 70, de andere klassen incluis, tegelijkertijd door de pijp heen gesleept worden verloopt uiteraard nogal, op zijn zachtst gezegd, chaotisch. Gelukkig loopt een verstrikte mast tussen ons aller NED16 Yellow Rose en een J22 goed af door snel ingrijpen van de bemanning. Een gebroken mast wordt voorkomen maar de sleep is los. Weer even wacht dan maar. 

Aangekomen bij het wedstrijdgebied wordt pijnlijk duidelijk hoe weinig wind er staat. Dus: een wedstrijdje wie het hardst naar de bovenboei kan dobberen is het gevolg. Ook leuk! De mannen van de Yellow Rose komen vandaag het beste weg met de moeilijke omstandigheden en pakken 3 paaltjes op rij met 18+ in hun kielzog met een steady rij aan 2tjes. Al met al een heerlijk dag op het water. Bruingebrand en tevreden komen we weer terug voor onze traditionele steigerborrel, deze keer geregeld door Bastiaan van Nunen, waarvoor veel dank! Zoals altijd, supergezellig, veel sterke verhalen en nog meer lol.

Zaterdag: geen wind. Ha! Het wordt normaal... Toch worden we naar buiten gebracht om op zee op wind te wachten. Deze zou binnen het uur (dus rond 11:00 uur) op moeten komen. De zee is een spiegel, prachtig om te zien maar waardeloos als je op een zeilboot zit. We drijven dan ook met de gehele South Fleet af richting Texel. Niet echt de juiste kant op. Als dan ook nog eens een mist komt opzetten wordt besloten ons allemaal weer naar binnen te slepen. Een heel gedoe want we liggen wijd verspreid langs de kust. :-).

Nou goed, iedereen goed en wel binnen, de laatste wordt net naar binnen gesleept of het bericht komt: we mogen weer. Er is een mooie wind opgekomen en inderdaad zeg, prachtig zeilen! Vooral race 1 brengt voor ons heerlijke omstandigheden met een lekkere wind op een nog kalme zee. We persen er 4 mooie races uit op zaterdag en we zijn allemaal, zonder uitzondering, zeer voldaan! 18+ komt op stoom vandaan en laat de beste reeks zien. Yellow Rose vaart ook een mooie serie maar wordt wat gedwarsboomd door Van Dijk Sailing Team en Max On Fire die een paar keer tussen 18+ en Yellow Rose in zitten. Wellicht dat 18+ hier later nog wat aan zal hebben. 

Om 18:00 uur zijn we pas weer terug in de haven, tevreden na een mooie zeilmiddag. We hebben om 18:30 gereserveerd voor ons traditionele klasse diner dus die maar even snel verzetten. Rond 20:00 uur zitten we allemaal heerlijk aan de burgers en friet met uiteraard een welverdiend biertje. Supergezellige avond weer! 

Zondag: wind!!! En hoe! De golven hebben wat kunnen bouwen en staat een prachtig windje. Laten we zeggen een knoop of 15 met vlaagjes wat omhoog. Prachtige zeilomstandigheden, planerende Maxfun's, van plezier gillende bemanningsleden. Dit is waarom je naar de North Sea Regatta gaat, dit is waarom je een Maxfun hebt gekocht. Dit is het. 

18+ laat even zien waarom zei dit jaar het te kloppen team zijn. Vandaag kan niemand ze bijhouden en krijgen ze van de hele klasse een diepe buiging. Met een reeks eerste plekken en enorme voorsprongen op het water pakken ze overtuigen de North Sea Regatta 2017. Welverdiend, dik verdiend. Proficiat mannen! De champagne vloeide gelukkig rijkelijk bij onze prijsuitreiking. 

Op naar volgend weekend, de Braassem Summer Regatta. Komt allen!!

Uitslagen hieronder:

Schermafbeelding 2017 06 07 om 08.43.22